Instagram

Wednesday, November 9, 2011

Pretty Girl in Hijab 1 : Dian Pelangi :)

Assalamualaikum semua :)
Hye friends :)

kali ni asya nak update tentang ini..
Pretty Girl in Hijab : Dian Pelangi.. :)

Kenape asya pilih Dian Pelangi? sebab takde lagi Dian Awan Nano..boleh jawapan tu? :P
jangan marah nanti lekas tua.dahla makin tua..kang bertambah tambah tua.
eh,terbanyak pulak melalut ye..hihi

Agak agak korang kenal tak Dian Pelangi ni? harap harap la korang kenal sebab malas nak cite 
panjang panjang siapa si cantik yang berhijab ni :)

FAKTA : ASYA ZAIN SANGAT SANGAT 
SUKA MELIHAT GAMBAR. 
jadi sila jangan tanye kenape belog saya banyak gambar utk dikongsi bersama :p

INFO TENTANG DIAN PELANGI

*Fashion Designer
*Indonesian
*Married 

more about her,HERE :)

dah dah jangan buang masa,jom tengok gambar Dian Pelangi..mane lah tahu boleh buat anda anda rase nak buat die jadi ikon anda ke..atau sebagai inspirasi untuk berhijab ke..inspirasi style ke..sila la..sila la.. :)














Ni video perkahwinan Dian Pelangi ni..cantik sangat..
Theme : Islamic Wedding :)



buat kawan kawan yang kat luar sane yang ingin try style Hijab Dian Pelangi ni,
mehla nak share TutOrial Tudung Dian Pelangi ni ye..sharing is caring :)



The Dian Style hijab


1. what you need: 

a headscarf, a head-fitted inner for headscarf, a pendant-pin, and a needle



    













2. fold the headscarf and wear it as usual. don't forget to wear the head-fitted inner before























3. pull the left side to the right side, close to the inner

























4. pin it
















                                 5. and it will be look like this






















7. and pin it to the inner, avoiding the visible neck and hair






























8. and for the right side, just let it flow

























9. or you can put it on the left side to make it more neat











Senang kan? ape tunggu lagi..jom serrbu almari lame cari tudung bawal mak yg dulu dulu :P

love ya :)

2 comments:

beLLa said...

whoa! suke betol tgk awek2 cun ni. kreatif betol bereksperimentasi ngan tdg bawal. nice! tp nice ke kalau kte pakai? ngee~ ;p

Ema said...

supe gojes!! sweet sgt muka dia... second photo i love her outfit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...