Instagram

Tuesday, August 31, 2010

pesen rambot nak raye 2010..

salam semua.. :)
hye kawan2 blog yang disayangi sekalian..

hari ni bosan2 kat rumah,tetibe dtg idea mau tuka sket pesen rambot sempena raye ni..
setelah diperhatikan gerak geri rambot dari awal,maka,asya dh jumpe pesen2 yang sesuai utk raye kali ni..calon calonnya iyelahhhhhhhhhh :

|
|
|
|
 
pesen megi cintan

pesen robot biru

pesen cikgu2 garang



pesen durian

pesen jambul di depan

pesen bola merah

haihhhhhhh
sume ni pesen pesen terbaru ke?
payah la camni..
cane nak pakai tudung karang..
kang wat pesen durian, rambot pacak2 lak terkeluar kat tudung..
hisyhhhhhhh

cari yg lain la..

pilihan pertama..

yg ni mcm ok saje..macam je ok..

pilihan kedua..

suke plak pesen ni..

pilihan ketiga

ni lagi sukeeee..*wink wink*

pilihan keempat

ni pon comel jgk..sure nmpk awet mude je nanti..

hurmmm..mcm dh tau je nak pilih yg mane..hihihihi
oh ye..adik asya yg name die Ica tu pon dah potong rambot ye..

rambot die yg mcm ni..


dh potong pendek sket..
jd cmni..
ni gamba lame,tp xpe..same je pesen die dr dulu sampai la sekarang..
cume beza panjang n pendek sket jek.. :P



*ramai org cakap muke ica macam dlm iklan ho ho horlicks tuh.yg anak liza hanim tuh..pastu ica mule la perasan..akak,ica dh kua tv..cptla tgk..bgtau kat kwn2 akak suruh tgk iklan ni..boleh terime ke korang? ahahhaaa*

encik kesayangan juge harus kemaskan rambot anda ye..
bg comel2 cam abg encem kat bwh ni. :P
*rambot skrg pon dh comel..tp watla pesen ni plak..hihi *






haaa..korang2 sume da potong rambot blom?
nak cari pesen2 rambot cun..



Selamat Hari Merdeka Malaysia! :)

oh ye..lagi satu..beg LOEWE tu dh dijual..maseh yg sudi beli.. :)

jumpe lagi..papai! :)

Saturday, August 28, 2010

LOEWE bucket OFFER!! come N grab it now! :)

hye hye semua! :)

asya nak wat sale LOEWE bag ni..
tinggal sebijik je lg..
yg lain dh SOLD OUT! :)

so,asya nak wat SALE jela yg ni..
OFFER!! 
normal price : RM 150
offer : RM 100
[harga tidak termasuk kos penghantaran ]
ala..kos penghantaran xmahal sgt pon..5 ringgit je..hikhikhik

kualiti kain sangat2 puas hati..
sbb asya pon pakai ok.. :)
GRED A- KOREA ye..
BUKAN dari Thailand or China..
yg tu kain die lain..keras ok.. :)

yg dlm gamba ni je ade ok kwn2..
wane lain dh sold out..


ni la rupe LOEWE bucket tu ye.. :)


ni pic lencana lencana comel die.. :)


ni bahagian dalam bag tu..


extra tali untuk korang bergayut..eh silap..utk nmpk lebih menarik apabila  menggayekannye..
chewah ayat! ahahahaa

ok..cepat cepat..siape cepat die lompat lompat dapat beg comel ni.. :)
sape sape yang berminat nak beli tinggalkan je komen kat entry ni ok..
nt asya bg details..
atau
send message kat inbox FB asya ye kalau nak asya cpt balas.. hehe

ok..ingat!
ade sebijik je tau..
KOREA mari ok!
kalau nak nmpk comel hari raye nnti jom la beli..sure comel cam beg..muahahaahahaa
bye! :)


Tuesday, August 24, 2010

blogger yg pemes.. :)

salam..
hye semua! 
sehat x?
puase x bg yg muslim tuh? :)

arini nak share sket je ttg kawan2 blogger kite yg makin hari makin la populer ni yek..
suke oke bile org yg kite kenal dr blog tibe2 terpampang kat muke dpn magazine2 comel lagi cun..hikhikhik
[ ayat tumpang glemer..hek hek hek]

jom cekidaut sape orang orangnye..yukkkkkk! :)



yg ni che wan fatin suhana bte che wan khalid..
panggil die fatin suhana saje..
sape2 yg nak kenal die,lehla guleng laju2 g kat blog die okie! 
die sgt cantik.. :)


next!



yg ni rasenye ramai dh kenal kan..
budak irine ni dah pemes dh skang..
comel sgt die..
manje je..suke tgk die.. :)

sape2 yg rase2 xkenal lg,g la blog die..
harus sume pink..comel2 je blog die..
:)


next lagi!


ni arxar nadhirah ye kwn2..
aza ni cute sgt2..
muke die ala2 cam marshanda yg cite benci bilang benci cinta tuh!
kdg2 tgk cam KD pon hadeee.. comel sgt2..
aza pon baik orgnye..tersangatlah humble..*wink wink*


tu jela blogger blogger comel yg telah menjadi penghias muka depan majalah Dara.com neh..sure kaye kan majalah tuh sbb amek dorg..terhangat di pasaran..hihihi

peringatan kpd lelaki2 yang membace entry ni,mereka bertiga sudah berpunya..sile jgn cube2 nk ngorat ye..*melepassssssssss! ahahahahahahahaa

jumpe lageyyyyyyy..babaiiiii! :)








Who are you?



"I am a traveler seeking the truth, a human searching for the meaning of humanity and a citizen seeking dignity, freedom, stability and welfare under the shade of Islam. I am a free man who is aware of the purpose of his existence and who proclaims: “Truly, my prayer and my sacrifice, my living and my dying are all for Allah, the Lord of the worlds; no partner has He. This, am I commanded and I am of those who submit to His Will.” This is who I am. Who are you?"
(Hassan al-Banna)

:)


Tuesday, August 17, 2010

Review Pahang : Berbuka Puasa di Padang MPK, Kuantan,Pahang

salamm..
selamat berpuase sume.. :)

sedar tak sedar,dah dekat seminggu kite sume pose kan..
3 mggu lg nak raye! yeay! 
[cam budak2..]

selame seminggu ni jgk la asya n pemly berbuke di merate2 tempat..hihihi
ala2 travelling gitu..hek hek hek

oke..jumaat lepas kami pegi amek abah kat airpOrt..konon nak wat seprais la kann..
skali sampai airport,abah biase2 jek..sbb kwn die da gtau die awal2..
hek helehhhh...ahahaahahaaaaa

oh ye..kami pegi dgn adik baru saye..anak laki ekspress abah..hoho..
semangat oke lepas sahur tak tido2..takut terlajak..

muke budak gemok dlm kete otw nk g Kerteh.. gelap gulita lagik..


muke da sampai airport..rase nak tido je kat kerusi area ruang menunggu tuh..hiyakkk!


lepas amek abah,pg melepak kat Mesra Mall kejap..ica beli Burger King sambil makan dlm kete..
ouh..sangat menduga iman! 

sampai Kuantan,amek adik lagi sorang kat hostel die..
bebuke puase ngan sume ahli pemly..
syok! :)

hari sabtu,keluar menceriakan diri dengan adik2 n kazen di ECM,kuantan..
oh yeah..ketawa xsempat nak kering gusi..sangat heaven bile lame xjumpe.. :)


konon je nak test2 baju..padahal..nak duduk sambel amek gambau jek..

lagik..

lepak kat big apple..

adek lisa penat berjalan sane sini..penat puase.. hek hek hek

kami berbuke di opis sajork..ade majlis.. :)

ahadnye plak..kami berbuka di Padang MPK,Kuantan..
sebenarnye dari taun lepas lagi nak bukak pose kat sini..
tp xpenah dapat sbb ade je kejenye..huhu

orang2 kuantan mesti dah biase kan bukak pose kat padang ni..
makan ramai2..seronok ouh..
sesape yang rase die xde sedare mare,mehla join..sure korang rase bersaudare..hihihi










huhu..tu jela citenye..banyak lagi cite sebenarnye..mase je menjeles kan kite..muahahahahhaha
nt ade mase asya membebel lagi okie!
selamat berbuke sume.. :)




I LOVE MYSELF CONTEST! :)


sape sape yg mau join contest ni sile la jgn malu jgn segan KLIK SEKUAT TIGER di sini.. :)

syarat2 penyertaan : 

*Buat entri bertajuk I LOVE MYSELF CONTEST, dan letak gambar korang. 
Syarat gambar adalah seperti syarat di atas.
*Be my Follower & Letak banner kat atas tu dkt sidebar anda.
*Entri berkenaan mestilah di link kan terus ke contest ini.
*Tag minumum 3org kwn anda.
*Tinggalkan nama & link dkt comment entri ni.

TARIKH TUTUP PENYERTAAN;
15 SEPT 2010

Asya dengan tak malunye hantar gamba ni utk diadili..huhuhu :P



kawan2..jom join! :)

tag :


gud luck dear! :)

Thursday, August 12, 2010

seminggu punye cite! :)

salam..hye sume! :)
agak lame x update blog kan..
update..tp update entry pasal contest je kan..
:)

first of all,asya nak ucapkan selamat datang bulan ramadhan! 
selamat berpuasa ye kwn kwn..
jgn ponteng2 tau..jgn curik2 minom air lak kat toilet..
jgn curi2 rase nasik adik2 korang lak..huhu
[eh mcm ade pengalaman lak..kantoii..hihihi ]




em,disebabkan dh lame x hupdate blog neh,makanya asya nk cite sume yang dh tersumbat dlm pale otak ni..banyak je nak cite cume malas sket je..bz sket je..sket je..xbanyak pon..lalala..

Day : Sabtuday
Date : 7/8/2010
location : kuantan tan tan..


ok,muke baru bangon tido..


oke..sabtu lepas, pagi2 bute lagi asya ngan mama da keluar kota..chewah..feeling2 dok dlm utan kan..semak2 sket adela..em,motip utame kua pepagi bute tu nak cari baju raye..sebabnye nk g bejalan nanti time2 pose,ouh..sgt menguji minda dan otak ye kwn2..sgtlah penat sbb xlarat menahan godaan baju2 yg cantik n panas terik2 yg boley menggelapkan seluruh badan kami...ouh..ayat sgt hyperbola..

sampai2 je tempat yg nak pilih baju tuh,lari2 sket sbb takot xdapat yg cantik2...katenye la..dah siap2 pilih,mak plak hilang..satu keje plak g cari mak sebab duit kat mak..nak bayau cane..mencari mama yg hilang sebentar dek limbunan baju baju raye,pegi smule kat tmpt baju tu,ouh..baju plak yg hilang..sgt menguji kesabaran hati dan jantung.. :(

mengajuk2 ngan tokey kedai tu..ahhahaa..sian die..tp lg sian kat asya taw taw..huhu..penat2 pilih,skali ilang..xpela..mggu depan cari smule..siyes down giler aritu..sbb xdpt baju kaler ijau susu tuh..ngan encik syg pon nak majok..xde motip..ahahhhahahaa 

balik2 umah..rest2 jap..tetibe rindu someone..sambil tuka air akuarium ikan sepat abah tu,borak2 ngan mama..then,tetibe mama dpt msg..org yang kami rindu tu pon rindu ngan kami..ouh sgt touching.. :')
then malam tu,tetibe tergerak hati mau say mish u kat die..anta la komen kat fb kan..die pon bls..mish u too..then tetibe x semena mena,ade org bg salam..bukak2 je pintu,menjerit sakan ok nampak dorang..hoyeah! rindu sgt camtu la jadinye..sakan oke pelok2..cam 4 tahun xjumpe..terkinja kinja dpn umah..hek hek hek

ni la orangnye ye..die kawan lame asya..dulu dok blakang umah..tp skrg da pindah dok selangor.. :')

ieka name die..asya pggil ayang je..suke hati kan? lalala..


hepy gile jumpe ayang n mama die..tido ngan dorang ok..borak2 sampai ngantok..b4 then,lepak2 makan dulu sampai buncit,baru balik umah..xsangke dpt jumpe lepas lame sgt x jumpe dorang..mish dat moment! :)

Day : Yennaday..eh silap..Sunday..
Date : 8/8/2010
location : kuantan je xyah jauh2..

hari ahad iyelah hari untuk men'dating'kan diri ye kanak2..

malas cite panjang2..cite yg kat atas tu naik lenguh dah taip..tgk gambo jela ek..hehehe

icha peneman setia kami ye..bertiga lebih baik..muahahhahahhaa 



day : isenin  :)
date : 9/8/2010
location : shah alam..

bertolak ke shah alam kul 10 pagi..naik bus je..sorang2 meredah kota..dh lame x survive sorang2..dulu tyme study kental ok balik kuantan n unisel sorang2..sekarang da xstdy,sunggoh malas n kekok rasenye..cam hapeee je jalan sorang2 tuh..hehehe

motip utame g shah alam lam lam tu.sebab nk g tumpang tido umah kwn2 yg da lame x jumpe..boley? skali skale tumpang tido umah org kan..thrill sket..hoho..pegi sane sebab nk uruskan hal transkrip tuh..g same2 ngan dorang..btw,xcukup ahli sebenarnye sbb lg 2 org xdpt join skali..xdpt cuti..kedekot btol bos die..xkasi can langsong kan.. :P




budak kecik yang tengah2 tu mmg cmtu..suke wat kacau..


*kenangan hari tu yg xleh lupe..su terkurung dalam bilik air..hasilnye gedebuk kene pintu slepas ditendang oleh wana..lobam biji dahi budak su..ahahahhaa  *


Day : selaseday
date : 10 / 8 / 2010
location : UNISEL.


pagi2 bute lagi da kua dr umah..org bujang kan..breakfast haruslah kat lua kan..memandangkan esoknye hari pertame puase,maka haruslah bedal makanan2 yang nmpk cam best je kan..huhuhu..pas breakfast je..pecut g unisel..settlekan ape yg patot..alhamdulillah siap jgak akhirnye..:)

tgk jela pic2 neh ye..:)

ni penyakit kus kus da sampai..sejuk gile ekon kat bendahari tuh..
lari g amek gambau jap..:)

dokumen2 yg perlu disettlekan.. ponin palo den taw taw.. huhu

cik wana kite ngah bz melayan cik kecik.. :)

cik su sedang mengisi borang kursus kawen..


muke budak nemok yg baru kua toilet..hek hek hek


muke senyom kepura puraan..penat ok!


ni pon same..berlakon je xpenat..huhu

sangat2 penat ok siapkan transkrip neh..nak nanges pon ade..tawaf unisel bape puluh kali..g fakulti pat ploh kali..bak kate su,dh leh jadi hajjah unisel dh masing2..ngan kaki melecet bagai..haisyh..sunggoh tragis..kuikuikui..

siap dlm area kul 4 lebeh..g cari makanan..mcm org kebulur..ahahahaha
makan kat giant shah alam seksyen bape dh lupe..yg kat stadium tuh..
lapau x hengat dunia..tiap saat mengadu kat encik syg..letih encik syg melayan..ahhahaa

pas makan laju2 g beli tiket..mau balik kuantan..tp sampai je sane,sume tiket abes..sume mlm je ade..tepakse la beli jgk kan..muke pasrah je..naseb baek ade wana n su..dorang sgt2 la bejase..tengs syg2..:)
sampai kuantan pagi2 bute,encik syg jempot ngan adek die..comel je muke sorang2..:)
tengs syg..tengs am.. :)

fuhhh...panjang gile kan membebel..tgn ni toksah ckp la..lembik dah.ahahhaa
bia muntah korang bace.. :P
k la..mau rest..esok pagi2 lagi mau jempot abah kat airport..yehuuu..
doakan perjalanan kami selamat ye sume.. :)
selamat bersahur..salam! :)








black and white contest!


tuan punye contest : encik hisyam! :)

syarat2 penyertaan :
  • Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010...
  • Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan...
  • Anda hendaklah meng-Upload gmba hitan dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo d orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit...
  • Anda hendaklah menjadi salah sorang follower hisyam neh...
  • Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu...
  • Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag..
  • PENTING.... sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment post entry die..
sape2 nak join klik sini okie! :)


em,asya da xjumpe gamba yg menarik nk buat itam putih..lgpon nk cpt2..bg jela gamba yg ni ye.. :P



gamba comot2 pon nak gak masuk contest..hihihi :P


tag :


sarahunny yg comel kiut miut! :)


babai..smoge berjaye ye yg lain! :D






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...