Instagram

Sunday, December 18, 2011

Ragam Maknusiya.

Assalamualaikum wbt and hye semua :)

tiba tiba letak gambar diri sendiri bagi korang hilang rindu #pitam

Hari ni nak update tentang personal life la pulak..kalau korang perasan,entry sebelum ni asyik pasal produk je kan? Bawakla bersabar ye..sebab akan ade banyak lagi nanti..haha..nasebla korang.. :P

Cakap pasal produk,teringat pulak zaman zaman dulu..dulu bukan main sombong lagi tak suke berbisnes ni..hahaha..pastu tak tau la mimpi basah ape sampai TERsuka pulak sekarang..TER ye..adelah tidak sengaja di situ..

Dialog suatu masa dulu :
Mama : aca ni tak minat ke business?
Asya : tak minat la ma..aca ni mane la pandai sangat nak bisnes..tak minat langsung! Memang tak boleh nak jual ape ape la..sah bengkrap.. [buat muka bodo bodo]

Sekarang…
Mama : asyik busy je skrg ni kan..mengadap fb je keje..
Asya : biaselah ma..bisnes..hahahaha
……………………………………………………………………………………………………………

Nampak tak? Nampak tak? HAHA

Betul la orang orang tua cakap..kalau kite pernah cakap TAK SUKE,TAK MINAT,TAK NAK LANGSUNG,TAK HERAN..lame lame kite akan jadi PALING SUKE,PALING MINAT,PALING NAK SANGAT (dah la paling,tambah sangat pulak..haishh,tatabahasa problem betul) dan HERAN..

Ingat lagi zaman habis SPM,mama ngan abah suruh pilih kos BUSINESS MANAGEMENT kat Universiti..bermati-matian tak mau ambik sebab tak minat KATENYEE..konon la minat nak jadi cikgu..skrg…jadi CIKGU lah sangat! Hahahaa..amek kaw balasan.

Ngeh ngeh ngeh..tapi sekarang,macam ayat kat atas tu haaa..TERsuka la pulak…maksudnya boleh la nak berjinak jinak dengan perniagaan.. J Mama ngan abah selalu pesan,kalau nak berjaya,kene jujur.. jangan amik duit orang..jangan tipu orang..sebab rezeki yang kite dapat tu nanti same jugak jadi tak berkat..nanti mcm mcm boleh jadi.. J

Family sendiri pun dah lame berniaga..macam macam ragam manusia yang kami jumpa.. antara ragam yang SELALU muncul :

Situasi 1
Pagi pagi buta lagi dah datang umah kami.. Assalamualaikummm..ade baju baru tak? Saya ni dah lame takde baju baru..dah pilih pilih,pastu tanye mama berape jumlah semua..elok je makcik tu cakap cmni..saya nak bayar CASH…tapi bulan DEPAN ye..cash la jugak kan? Ok,fine..=.=

Situasi 2
Datang umah kami sampai 5 jam,cerita anak anak dia keje bagus..sorang doctor,sorang peguam,sorang lagi akitek..bagi duit belanje kat die sampai 1k sebulan uollss..last last,hutang sampai 3 bulan tak mau bayor.. =.=

Situasi 3
Datang umah kami nanges nanges takde baju nak raye..nak beli hutang..ok fine ambik la hutang pon..tup tup dengar cerita die cerita kat makcik makcik lain yang die beli baju kat kami CASH! Hoihh..

Situasi 4
Ade sorang hamba Allah swt ni die datang kat rumah…dok gebang la die punye gaji tu banyak walao bekerja kilang saja..takpelah,gaji kaw kan..suke hati kaw la kan..die dah berhutang banyak ngan mak,pastu die hilangkan diri..konon konon mcm berpindah la..suatu hari tu,mama pegi la rumah kawan die..makcik yang berhutang ngan mama tu melepak kat sebelah rumah kawan mama tu..tetibe die cakap camni ngan kawan die..

Makcik : aku saje je amik hutang dengan si siti tu..bia padan muke die..tak dapat duit..senang je aku dapat barang free..malas aku nak bayar.. [sambil gelak gelak]

Mama yang tersentap dengar tu,terus balik..cerita kat abah..abah cakap,takpe,biarla dia..bawakla hutang tu sampai ke mati..kalau tu jalan yang die pilih..

Beberapa bulan lepas tu kami dengar berita yang makcik tu dah dapat balasan dari Allah swt..biarlah..tu urusan die dgn Allah swt la pulak kan..

Macam macam ragam manusia ni kan..banyak lagi..tapi biarlah rahsia..ku bukan rahsiamu..heheehehe
Saya update cerita ni bukan pasal nak membuka aib orang lain tapi hanya untuk renungan kite bersama je..sebagai menceritakan pengalaman kami saje ye..mane mane yang terase tu,cepat cepatla tukar perisa ye.. :P

ok la..nak pergi tengok tengok novel baru beli tadi..Fauziah Ashari taw..jangan jeles..haha..oh ye..tadi saya beli buah delima and Australian Mandarin..nak makan! Nak makan! yummy! J nanti saya update lagi ye..

Take care friendsssaaaa...Lotsa love,Asyazain J

SABUN SUSU BERAS ASLI - 3 PCS RM 20 ! :D

Hye semuaaa :)

korang pernah dengar tak pasal sabun susu beras ni ? name macam pelik kan? beras jadi sabun?pastu susu beras pulak?beras ade susu? haha
amboi,over ye sampai nak buat sabun sabun bagai..
tapi..ini bukan main main tahu?ini betul betul tahu?tak pecaye?meh nak cite..

SABUN SUSU BERAS ASLI 


Meh kite berkenalan dulu dengan sabun susu beras ni..

Sabun Susu Beras ini dihasilkan 100% dari bahan-bahan semula jadi

Merupakan produk dari Thailand yang terkenal diamalkan oleh gadis-gadis tempatan di sana

untuk menjaga serta mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit mereka.




meh nak bagitahu kebaikan susu beras ni..

Fungsi Sabun Susu Beras ini, antaranya:

- menggebu dan mencerahkan kulit

- membantu menghilangkan bintik-bintik hitam

- menghaluskan kulit

- memudarkan dan menghilangkan parut dengan penggunaan yang berterusan

- melembabkan kulit seterusnya menaikkan seri wajah.

- Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang

- Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati

- Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat

- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif



Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu :


- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.

- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah

- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari

- Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh

- Boleh menghilangkan bau badan


cara memakainya pulak senang je :


Basahkan muka..urut perlahan lahan selama 2-3 minit,kemudian bilaskan..

Vitamin dalam susu akan membantu menyuburkan kulit anda.


Harga :


~ 1 ketul - RM10

~ 2 ketul - RM15

~ 3 ketul - RM20


Postages :

RM 6.00 (Sem. Malaysia) 
RM 10.00 (Sabah/Sarawak)

Berminat :


atau PM me [HERE]

:)




Friday, December 16, 2011

Khas untuk awak..ye..awak laaa.. :)

Awak awak..
maseh bebanyak sebab sudi follow belog kite eh..
sayangggggggg awak awak semua. :)

Semoga perkenalan kite semua tak berhenti setakat ni sahaja..
moga moga pertalian persahabatan antara kita tetap terjalin 
walaupun awak di Kutub Utara,saya di Kutub Selatan :)










keep in touch ye :)
*ayat zaman zaman Myspace dulu..haha*

Wednesday, December 14, 2011

MS Chemerkau Chekas - bagi Teaser jela dulu.






Nanti asya update semula yew..ngantok dah..esok keje :(
nyte semua  :)

Monday, December 12, 2011

Download Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)

sekarang ni dok kecoh kecoh orang nak amik borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) ni kan? ok,tak payah la nak pergi beratur panjang panjang lagi kat LHDN tuh..klik kat sini je..



Maklumat di hujung jari..tak perlu berlari lari..eh,pantun pulak.. :P






 




tq :)

Sunday, December 11, 2011

Hangat : Belum kawin dah berANAK punca lame tak update belog.sekian

 Hye semua sayang sayang sekalian..
lama gila tak update belog sebab saya sibuk sangat sekarang..
maklumlaaa,bakal WAIBI...sila paham.. 
*mata ke atas,tangan di dada*

hari ni taknak bebel panjang..
cuma nak menunjuk nunjuk kat korang..
bahawa asya mempunyai seorang ANAK saudara yang paling comel di dunia..
*mata ke atas,tangan di dada lagi sekali*

tak percaye? meh tengok.. :D

name budak comel ni Ainna :)
muka dia ala ala budak korea sikit sebab mak die mase mengandungkan dia asyik tengok cerita korea..
yang pelakon die name Asyazain tuh..eh,ade ke? takde eh? lalaalala..

Ainna ni aktif gila ok..walaupun kecik,tapi ligat je dia..
comel je jalan terkedek kedek main kejar kejar..

Aunty Caca geram gile dengan Aina ok..kalau boleh Aunty Caca nak tangkap,nak pelok,nak gomoi Ainna puas puas tahu? sebab? sebab comel sangat! hehehe

Satu hari nanti, Aunty Caca dengan Uncle Wan nak culik Ainna bawak pegi jalan jalan 
makan eskrem eh..mesti comel je kite bertiga..wakakakaa

jom tengok anak saudara kesayangan Aunty Caca ni meh meh :)

Hye semua! Saya Ainna :)









oh,posing yang last sekali ni paling Aunty Caca suke!

sebab Ainna pandai tiru Aunty Caca posing taw! haha

okbye!
 :)

lotsa love,take care baby :)

Tuesday, November 22, 2011

Wishlist : Nokia Asha 303 :)

nak nanges rasenye bile tengok henpon ni..
tibe tibe rase sayang gile dekat Nokia sebab rajin gile sudi pilih name kite jadi 
name model tepon terbaru diorang!
haha

bile bagitau kat geng geng opis,sume buat muke menyampahnakdengar kat saye..
saye tak bersalah la! sila salahkan Nokia sebab nak guna name kite..bahahahaa

korang dah tau ke pasal Nokia Asha neh? meh nak tunjuk sket ni..
tengah riak kembang kempis lobang idong..

Nokia Asha 
saje je nak besarkan size font

haaaaaaa...banyak kan Nokia Asha punye model..comel comel je..hikhikhik
yang penting ade wane pink ok.
suke gila.
bertambah kembang lobang idong.

ok,sekarang meh nak bebel pasal Wishlist saya : Nokia Asha 303

walaopon kau simple je,tapi kau tetap pujaan hati sebab name kite same laaaaa!
ejaan je lain,tp bunyinye same! haha


huyoooo..cantik kan? cun kan?
nanges oh.
NOKIA ASHA tahu?
sila la jeles..
name korang ade? ahhahahaa
riak la pulak..ehem..duduk seperti sediakala..
maafkan saya..

perbandingan Nokia Asha 303 dengan yang lainn :)
not bad :)


oh,ini lagi la mencipta keinginan nak beli menatang neh! haha
[arghh..main Burung Marah ni kat lappy pon tak lepas lepas,ade hati nak main kat henpon pulak]

baiklah,cukuplah sekadar di sini sahajaaaaaa!
time kaseh Nokia sebab ehem ehemmm ye..
malu nak cakap banyak kali takut korang muntah.
haha

okbye.

*nak beli Samsung Galaxy Note mcm tak mampu je lagi..mak bagi Green light beli..tapi..kang makan batu la pulak teman..HAHAHA...nantila nak pk semula...mcm best jugak menatang tu*

Sunday, November 20, 2011

Contest Candid Time :)

hye semuaaaa :)

Arini asya mengade ngade nak join Contest Adek Muna yg comel ni haaaa..

Contest Candid Time nama diberi .


more info about this please laaaa tekan sini  >.<


Asya nak tag :


done! :D

sesape nak join,mehlaaaaa!
jom jom! :)


budak budak kalau jujur,memang betol betol jujur dorang neh! haha

ini kisah realiti.



Adela satu hari ni kan,si Danisha (adik kesayangan saya yang nakal) dan kawannye Farisha (budak sebelah rumah) tengah main Nyorok Nyorok..haha...biaselah kann,budak budak zaman skrang mane la pandai nak main permainan tradisional mcm kite zaman dulu dulu..main nyorok nyorok tu pon mak yang ajar die,sebab kesian tgk die asek main mainan yang kaku tu je..sangat tak mencabar ok..wakakaaka

pastu bebudak tu pon ajakla geng geng dorang yang kecik kecik cinonet tu join sekali dorang main nyorok nyorok ni..budak sebelah tu baru umor 3 tahun..bercakap ngan Danisha pon macam itik dengan ayam..gune bahase german dorang la kann..hanya mereka yang paham.

biasela kan kalau main nyorok nyorok tu,sorang budak kene kire,then yang lain pegi menyorok kat celah celah ruang yg muat ngan dorang..so,bile si abang Farisha tu pegi kire 1-20,menggelabah la sume budak budak ni pegi cari tempat nak menyorok..

pastu,tetibe dengar dialog camgini :

F = Farisha
D = Danisha 

F : kak Icha,kitew nak itot kak icha pegi norok..kitew xtau laaaa...
D : alaaa awak ni,mane muat..kene la cari tempat nyorok sendiri..
F : alaa..kitew tatotlaa..kitew nak ikot jugak!
D : yelaa,cepat ikut saya! (nada garang)

pastu dorang pon menyorok la kat celah motor mak..bajet orang tak nampak la kannn..

si abang tu dah habis kire,die pon tanye..

A : dah siap ke belum?
D : sambil bisik kat Farisha (awak cakap Dahh!!)
F : ok,dahh!! kitorang dah menyorok ni..
D : pastu awak cakap kat abang awak kite kat mane..tapi bgtau yg tipu tipu je tau..
F : erkk..(blur) abang,adik kat umah Danisha ni..nyorok kat motor..
D : eh,nape awak cakap kite kat sini..sy cakap bgtau yg tipu tipu..cakap kite kat umah awak..
F : eh? ok..abang,tadi tu tipu je..kitorang kat umah kite ni..
D : haaa,mcm tu la baru betul..

tetibe abangnye dah muncul depan dorang..
HAAAAAA! dahh jumpe! 
Yey! Danisha kene jadi !

D : hishhh! ni la yang tak mau main dengan budak kecik ni!
tak pandai main!
grrrrrrrrrrrr!

..................................................................................................................................................

kami dalam rumah gelak guleng guleng tengok gelagat dorang!
sumpah kelakar!
jujur gile sampai terkantoi .
hilang mood die nak main.
bahaahahaahaa



Wednesday, November 9, 2011

Pretty Girl in Hijab 1 : Dian Pelangi :)

Assalamualaikum semua :)
Hye friends :)

kali ni asya nak update tentang ini..
Pretty Girl in Hijab : Dian Pelangi.. :)

Kenape asya pilih Dian Pelangi? sebab takde lagi Dian Awan Nano..boleh jawapan tu? :P
jangan marah nanti lekas tua.dahla makin tua..kang bertambah tambah tua.
eh,terbanyak pulak melalut ye..hihi

Agak agak korang kenal tak Dian Pelangi ni? harap harap la korang kenal sebab malas nak cite 
panjang panjang siapa si cantik yang berhijab ni :)

FAKTA : ASYA ZAIN SANGAT SANGAT 
SUKA MELIHAT GAMBAR. 
jadi sila jangan tanye kenape belog saya banyak gambar utk dikongsi bersama :p

INFO TENTANG DIAN PELANGI

*Fashion Designer
*Indonesian
*Married 

more about her,HERE :)

dah dah jangan buang masa,jom tengok gambar Dian Pelangi..mane lah tahu boleh buat anda anda rase nak buat die jadi ikon anda ke..atau sebagai inspirasi untuk berhijab ke..inspirasi style ke..sila la..sila la.. :)














Ni video perkahwinan Dian Pelangi ni..cantik sangat..
Theme : Islamic Wedding :)



buat kawan kawan yang kat luar sane yang ingin try style Hijab Dian Pelangi ni,
mehla nak share TutOrial Tudung Dian Pelangi ni ye..sharing is caring :)



The Dian Style hijab


1. what you need: 

a headscarf, a head-fitted inner for headscarf, a pendant-pin, and a needle



    













2. fold the headscarf and wear it as usual. don't forget to wear the head-fitted inner before























3. pull the left side to the right side, close to the inner

























4. pin it
















                                 5. and it will be look like this






















7. and pin it to the inner, avoiding the visible neck and hair






























8. and for the right side, just let it flow

























9. or you can put it on the left side to make it more neat











Senang kan? ape tunggu lagi..jom serrbu almari lame cari tudung bawal mak yg dulu dulu :P

love ya :)

Thursday, October 27, 2011

Vtox Trim Up.. :)

VTOX TRIM UP FROM JAPAN BIOTECHNOLOGY

VTOX TRIM UP FROM JAPAN BIOTECHNOLOGY

VTOX Trim Up is made from Japanese natural brown seaweed with the world's leading bio technology. The brown seaweed is also known as wakame seaweed; the seaweed used in miso soup.

Fucoxanthin found within this brown seaweed is completely unique among fat burners and perfect in promoting weight loss. Japanese scientists from Hokkaido University presented research at the 232nd National Meeting of the American Chemical Society in San Francisco. They presented conclusive findings of fucoxanthin's ability to reduce the weight of obese rodents by up to 10% and expressed how fucoxanthin from brown seaweed could be developed as a natural extract to help fight obesity in humans.

Fucoxanthin reacts with your body's metabolism to produce thermogenesis that will burn your body's stored fat to make additional energy. Fucoxanthin is meant to help you burn the fat from adipose tissue, such as fat on you belly and thighs, without bad side effects common with other fat burning products, such as potential overstimulation of the central nervous system.

Discover this natural, algae-derived weight loss supplement. Avoid the bad side effects of many over the counter supplements. Breakdown your fat and increase your metabolism.

VTOX TRIM UP FROM JAPAN BIOTECHNOLOGY

VTOX Trim Up dibuat daripada rumpai laut semulajadi berwarna coklat  dari Jepun dengan bio teknologi yang terkemuka di duniaRumpai laut coklat juga dikenali sebagai rumpai laut wakamerumpai laut yang digunakan dalam sup miso.

Fucoxanthin dijumpai dalam rumpai laut ini benar-benar unik di antara pembakar lemak dan sempurna dalam menggalakkan penurunan berat badan.Saintis Jepun dari Universiti Hokkaido membentangkan penyelidikan di Mesyuarat Kebangsaan Persatuan Kimia Amerika di San Francisco 232Mereka menyampaikan penemuan muktamad keupayaan untuk mengurangkan berat tikus obes sehingga 10% fucoxanthin dan menyatakan bagaimana fucoxanthin daripada rumpai laut coklat boleh dibangunkan sebagai ekstrak semula jadi untuk membantu melawan obesiti pada manusia.

Fucoxanthin bertindak balas dengan metabolisme badan untuk menghasilkan thermogenesis yang akan membakar badan anda yang menyimpan  lemak untuk membuat tenaga tambahanFucoxanthin bertujuan untuk membantu anda membakar lemak daripada tisu adiposseperti lemak pada perut dan pahatanpa kesan sampingan buruk yang bersama-sama dengan produk lain yang membakar lemak, seperti berlebihan potensi sistem saraf pusat. Pecahkan lemak dan tingkatkan metabolisme anda. ;)


BENEFITS

- Burn Fats; Fucoxanthin is clinically proven to target the deep white adipose tissue, commonly found in the abdominal region

- Thermogenically boost metabolism

- Powerful Antioxidant - Fucoxanthin is carotenoid (like lutein & lycopene), which is a powerful antioxidant that protects cells from free-radical damage.

- Control appetite; Citrus Aurantium & Garcenia Cambogia are natural appetite suppressant and has fat burning properties

- Detoxify toxin; chlorophll helps to cleanse the body digestive system and purify blood

- Ease bowel movement; aloe vera cleans the digestive tract by removing toxins and impurities

- No Chemical; 100% made from natural ingredients

- Safe; approved by KKM , Singapore Lab & US FDA Lab

FAEDAH

- Membakar Lemak Fucoxanthin secara klinikal secara terbukti pada tisu adipos putih yang mendalam, yang biasa ditemui di rantau bahagian abdomen

- Thermogenically meningkatkan metabolisme

- Antioksida Yang Kuat - Fucoxanthin karotenoid (seperti lutein & lycopene), yang merupakan sejenis antioksidan yang kuat yang melindungi sel-sel daripada kerosakan radikal bebas.

- Kawalan selera makan, Aurantium Citrus & Garcenia Cambogia adalah semulajadi sebagai penahan selera dan pembakaran lemak

- Penyahtoksin toksin; chlorophll membantu untuk membersihkan sistempenghadaman badan dan membersihkan darah

- Kemudahan pergerakan usus; lidah buaya membersihkan saluran pencernaandengan membuang toksin dan kekotoran

- Kimia; 100% diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi

- Selamat; diluluskan oleh KKM, Singapura Lab & US FDA Lab

INGREDIENTS

Fucoxanthin, Citric Acid, Maltodextrin, Chlorophyll, Aloe Vera, Fructose, Citrus Aurantium, Garcenia Cambogia.

4 ciri-ciri untuk pelangsingan badan :

• Mengawalatur obesiti yang disebabkan oleh genetic

• Mencapai 5 ‘Tidak’ prinsip yang dinyatakan old WHO tentang pelangsingan badan 

Tidak cirit-birit, Tidak mengawal selera makan, Tidak letih, Tidak kering, Tidak gemuk semula

• Rawatan obesiti yang tepat :

Kesan pengurangan saiz pada perut, pinggang, paha, dan punggung sangat jelas

• Kesan boleh dikaji :

Consumer boleh rasa lemak badannya dibakar setiap hari.

More info,just check it out here ! ;)










Testimonial 


Ira,Kuantan :)



Ila,Kuantan :)

BERMINAT ?

YAKINLAH berat anda akan ideal n kembali ramping macam anak dara.... :)



VTOX TRIM UP

RM 168


PROMOSI PAKEJ JIMAT STOK UNTUK 2 BULAN !!!

~ BELI 3 KOTAK FREE 1 KOTAK


HARGA ASAL RM168 (3 X RM168)
JIMAT 1 kotak (Free)

ADA BERAPA PAKET DALAM SEKOTAK ?


1 Kotak = 15 sachet = utk 15 hari je
STOK 30 HARI = 2 KOTAK


SIAPA YANG TIDAK BOLEH GUNA?

~orang yang dah kurus cekeding!!!

~ wanita yang sedang hamil/menyusu badan sepenuhnya

selain dari kategori di atas, semua boleh guna tak kira remaja, 

dewasa atau warga emas..Lelaki & Perempuan, semuanya boleh....



CARA GUNA?

1 sachet pagi sblm breakfirst..sblm mkn & minum..

minum mcm minum milo je.. :)

ada bahan berbahaya ke ?

tiada...jangan risau :)


Antara soalan popular pelanggan :

saya penah cuba macam2 produk tapi xde turun pun, boleh ke Trim upl ni turunkan brt sy?

~ metabolisme dlm badan awk terlalu rendah..itu sebab tidak bertindakbalas...

cubalah produk yg dpt tingkatkan metabolisme.. ;)


adakah saya perlu diet?

tidak perlu...kalo lapar plak waktu malam, mkn je...minum air kosong 2 liter sehari lg byk lg bgus ..

mkn macam biasa pada waktu siang....TIADA DIET PELIK2...

mudah bukan ? :)


Postages Fee :

FOC postage :)



How to buy ?

Just Call Mrs. Ila Damia 

019 903 8127

atau LIKE her page here.


ok,that's all..take care people :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...