Instagram

Sunday, October 31, 2010

pemberitahuan kepade contestant! :D

bajet cam candid..tapi mmg xjadi

PENGUMUMAN!
KEPADA SESIAPA YANG SUDAH MENJOINKAN DIRI KE DALAM LEMBAH CONTEST ANJURAN ASYAZAIN IAITU GOJES WIF SHAWL,SILE AMBIL PERHATIAN YEW..ASYA AKAN PANJANGKAN UMUR CONTEST TUH ATAS SEBAB SEBAB YANG MUNASABAH BUKAN MUNASARAWAK YEW..TARIKH TUTUP CONTEST AKAN BERLARUTAN SEHINGGA TAHUN GAJAH..EH SILAP,SAMPAI 12.12.2010..LAME KAN? ASYA PANJANGKAN SEBAB ADE YG REQUEST..ADE YG XSEMPAT..NAK JOIN TP BZ..HAA..BOLEHKAN? SESAPE YG NAK JOIN LAGI,MEHLA..XSALAH MENCUBE..HIKHIKHIK

ok la..mau prepare sket sket utk intebiu..susah ati betoi..bejalan je keje..bile nk stdy?huhu
babai korangg! :)

Wednesday, October 27, 2010

dup dap dup dap !



nape rase berdebar debar ek?
dup dap dup dap..
hoihhh..
macam takot la plak nak kene intebiu..
acane ni..
huhu

korang ade tips x? meh la share..xbaik kemut kemut taw! hiks

saye nak jadi mcm ni smule..
saye rindu zaman ni..huhu


kawan kawan..doakan asya ye.. :)

hepy bufday sahabat.. :D

entry buat kawan karib :)


happy birthday to my lovely fren,Suraya Sahizan..
sori lambat wish..bukan sebab lupe..
tapi xingat je..waakakakakkaa

sori sangat sangat sebab lambat wish..
adiah kamu nanti kite bagi ea..
kite da janji nak bg kamu sejambak bunge taik ayam kan..
kite akan tepati janji..
konvo nanti kite bg k..insyaallah la kalaw bunge tu cukup untuk dipetik..
sbb time konvo stok bunge susah la sket.. :)

kite nak bgtau kite rindu kamu..
rindu geng geng kite sume..
siyes..
habes study langsong xbesh..wuwu

dulu kite salu same same..
dulu kite jahat..kite suke buli kamu kan su..
tapi kamu cool je..
kamu mmg super power taw!

kite belikan kamu kek cokelat ni taw..
kite pilih cokelat sbb tau kamu suke..

ni kek tu..
oleh sebab kamu jauh sgt dari kite,xpela..kite tlg makan ea..
burrpppppppp
alhamdulillah..
miahahhahaha



oh ye..kite jumpe anak patung domo ni..sweet la die ngan pakwe die..
kamu yg wane pink tuh..
yg cekelat tu pakwe kamu..sweet kan? tehehehe

tadi kite godek godek folder kite sume..
jumpe gamba celebrate last year..
time beday kamu..

time tu kami sume tengah xkaye..
kami pegi beli adiah kamu kat kedai murah murah je..
kami mampu beli yg tu je..
xpe kan? xmarah kan? hehe

comel kan kamu time ni..seronok ok boleh kenekan kamu..
naseb baek kite jauh taun ni..selamat kan..hihi

oke la..malas bebel lagi..
penat jari kite yg comel ni menaip ketu ketak kat keyboard rongak ni..hihihi

suraya sahizan..semoge panjang umur sampai tua ganyut xsedar diri..semoga dimurahkan rezeki,dilimpahkan harta yang berkoyan koyan supaya boleh berkongsi ngan kami semua..kaw kan baek ati..muahahhahaa..
semoge kamu berjaye dalam idup..semoge bertemu jodoh yang baik untuk kamu..amin amin amin.. :)

selamat hari lahir yg ke 33..eh silap..21.. :)

suke bile tgk gamba ni..kamu suke wat lawak kan.salu lari tema..salu lari tajuk..kami sume posing tengah2,kamu sorang je kat tepi..hihihi

frenship foreber..love you fren! :)


*gigih ok pukul 1 pagi taip ni..lobam bijik mato den..huhu*

sayang ko..bye! :D







Tuesday, October 26, 2010

menyiapkan tugasan..

tajuk agak skema..sebab nak jawab soklan kan..
asya dapat tag dr budak Amylia yg gojes tuh..
so kene la jawab soklan kan..
kalo soklan temuduga keje cmni kan best..
sambil senyum senyum asya jawab..
siap kenyit mate lg..huahuahuahua

mari menjawab soklan ye kanak kanak comel semua! :)

1. Apa benda penting dalam hidup korang?
benda kan..mestilah kamera dan laptop..
nanges ok kalo benda ni rosak!
ahahhaha

2. Benda terakhir yg korang beli guna duit sendiri?
makanan..sayelah mami monster! 



3. Di manakah tempat ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
sebenarnye tak terpikir pon lagi nk kawen kat mane..tema ape..sbb mak ckp,jgn nak gatai lah! cemane tuh? 
tapi kann..mcm nak tema comel comel..souveniers comel,hantaran comel,pelamin comel..haaa..kan dah over..jgn gtau mama asya taw! ahahahaa



4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
ye..sedang! :)




5. Berapa lama korang akan menyintai pasangan korang?
insyaallah sampai bile bile..soklan pon..malu ai nk jawab taw..
watnye mak mak sedare bace mati kene kutuk taw! ahahaha



6. Novel/Buku/Majalh yg baru beli?
dara.com seketol je..xde banyak2..xkeje lg..duit x ramai..

7. Nama penuh korang?
PETIR BINTI GURUH..sekian

8. Antara mak dengan ayah, mana yang korang lebih mesra?
mama :)

9. Adakah korang basuh baju sendiri?
tidak..mesin yg basuhkan..mesin sgt rajin..

10. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
10 january..taun lepas ek? taun lepas sambut kat unisel..kene mandi tepong ngan geng geng unisel..
gembira sekejap bile berpeluang menjadi zombie di tengah malam..

11. Beritahu tiga perkara tentang orang yg tag korang?

name die Amylia~
die suke amek gambau,cantik orgnye!~
die ade pixca dgn Dato ct yg buat sy jeles! ahaahhaa


Award dari Zierazain kepade Asyazain :)

Zierazain bukan adik asya ye..adik asya eyrazain..hikhikhik


zierazain ni bg asyazain award ni..

comel ke? malu la cemgini..hihihi

time kaseh daun keladi ye..nanti bg la lg..huahuahua
dah dpt award kene la jwb soklan kan..
meh meh..

1. Apakah nama gelaran yg kawan - kawan pernah bagi kat korg yg korg rasa lawak ?
sedare sedare suke panggil asya "nosya" dulu..
xtau nape..mybe nak panggil asya tuh dorg xpandai kot..hihihi

nosya time kecik kecik..tehehe

2. Korg slalu lawat blog siapa ?
belog org yg suke update la..
sesape yg xrajen update asya malas g..boleh? ahahhaa
asya salu bace blog yg ade kat list asya tu je..kat asyazain's love..
sesape yg nk asya jenguk blog die,
lehla tinggalkan link blog korang kat sini ye! :)

3. Apa yg korg rasa Ziera Zain kena buat utk blog dia ?
emm,tambah lg banyak gamba dlm entry die..sbb saye suke gile tgk gamba..hihihi

4. Dalam seminggu berapa kali lawat blog Ziera Zain?
minggu ni je 4 kali..sbb main chatbox die..hihi

5. Sila pass award ini kepada 6 org 
kawan - kawan anda yg okrg rasa blog dia cute..



yeay! siap pon kerja sekolah blog ni..yehuuu...boley pegi main main kat belog org!


tak saba nak konvo..weee :)
bye!









Monday, October 25, 2010

sape nak baju murah?

macam yg korang bace tajuk tu kan..
sape nak baju murah?
sape nak angkat laptop cepat! hihihi

asya nak buat clearance stock sales..
sume blause jek..
sume xde cas penghantaran..
sume harga spesel je..
haaa..mari mari..hihi




CODE : A
FREE SIZE
RM 30

CODE : B
SIZE : S
RM 25

CODE : C
FREE SIZE 
RM 30

CODE : D
SIZE : S
RM 25

CODE : E
SIZE : L TO XL
RM 50

CODE : F
SIZE : L
RM 25

BOOKED 

FREE SIZE 
RM 25

FIT TO S / M
RM 25

FREE SIZE 
RM 25

FREE SIZE 
RM 25

FIT TO M / L
RM 30


ade lg yg lain..tp yg ni paling murah..hihihi
kalau rase nk tgk yg lain,leh klik kat sini.. :)

sesape yg berminat leh la tingalkan komen kat entry ni xpon kalau nk lg cepat,meh komen kat sini..asya akan balas secepat yg mungkin..insyaallah..:)

hepy shopPing! tq :D


Sunday, October 24, 2010

shawl punye kesah.. :)

Salam semua!
hye korang..lame gile asya xupdate belog ni kan..
asek update pasal contest je kan..
so sori..laptop menggila even baru kua kedai..
die mmg nak suh beli yg baru la tuh..nyampah! huhu

xbanyak pon cite menarik tentang asya ni haaa..
asya pon xtau dah nak cite ape..
bosan kan? huahuahua

oh ye..asya nak kene intebiu la 2hb Nov ni..
sangat risau!
cemane ni..nt kalo xtau nak jwb ape cemane..huhu
koranggg..doakan taw!
sape yg doakan asya,asya doakan die murah rezeki..hihihi
*tiade paksaan..hanya ugutan semata mata..huahuahuahua*

berlakon wat muke risau..jadi x?


oke la..nanti cite lagi pasal intebiu tuh..
ni nak cite pasal shawl baru beli..hoyehhhhhhhh!
sebenarnye xla baru..da dpt minggu lepas pon..
tp disebabkan bz cmpor laptop xde,lambat bebenor la update..
*kecoh kan nk tunjuk2 shawl baru..*


ni testing bile tibe waktu bosan bosan..muke xperlu la mekap kan..xde mase..hehe
kain die lembot sgt ok..sejuk je..cotton.. encik syg belanje..wink wink.. ;)
asya beli online je kat FreeStyle For Us! :)
korang korang yg nak try beli jomla dtg sini..
murah2 je kat sane.. :)

yg ni plak dapat adiah dr Cik Pupel sbb menang contest yg die buat..die bg 2 helai..sehelai lg shawl Ombak kaler itammm..comey sgt..asya bg adik sbb gamba die yg terpilih utk menang..asya plak amek yg ni..kaler soft pepel..soft je..pandai pilih :)

tengkiu Cik Pupel syg! :)

haaa..yg ni plak Syria Ombak..yg ni mak yg belanje..weeeee..
suke sgt2..kain die sejuk je..xpanas pon..senang dibentuk..inner die boley jgk pkai ngan shawl biase.. :D


sume pasal shawl je kan..sekali sekale menjobo ape salahnye kan..huahuahua.. 
korang plak jomla share tudung ape yg korang suke..leh kite tukar pendapat..
sharing is loving rite? :)

bye bye! :)

Friday, October 22, 2010

update contestant lagik.. :)


salam semua.. :)

asya nak update contestant yang join contest "Gojes wif Shawl" tuh..
ramai jgk yg join..
asya xdapat online seminggu lepas..
lappy x elok elok lagik.
geram betut! huahuahua

asya baru je siap update..
ni link die..
sesape yg dah join,tp name die xde,asya tertinggal ke,xtau ke..
inform asya smule oke!
tinggalkan je link tu kat entry ni ok.. :)

sesape nk cek name die,lehla klik kat sini ye..

sekian.wassalam.. :)

Saturday, October 16, 2010

Pengumuman!

tibe tibe dapat request entry dari sorang budak ni..die nak bace cite kami banyak banyak..sori la ye dik,akak ngan abg xbanyak cite menarik..sbb kami bukan artis ye..xde cite hot hot gituh..ni je yg mampu..huahuahua

pandai x asya edit? muke asya je cerah..huahuahua


aritu kan time borak borak ngan budak sebelah tu kan..
tetibe kua isu ni..

A : jiran jiran kat sini suke bebeno gosip kan..asek asek jaja cite org..xpenat ke mulot dorang ek b?
W : bio la die..mulot die..kang penat kang diam la tuh..biasela..mane mane pon camtu..lagi lagi kat kampong..xsah kalo xngumpat sehari..
A : dorang suke dtg uma tiap2 ari..tah ape tah dorang nak..haih..xbosan ke ek dtg tiap tiap ari? ahhahaa
W : tahla..pelik ek..penyakit ape tah..hihihi
A : xbesh kan..jom pindah kat bandar la sng..ahahaha
W : kat bandar pon payah gak..org langsong xbertegur sapa..dok diam diam dlm umah..jiran mati dah seminggu pon xtau..haaa..cane? hehe
A : betol jgk kan..dahtu kite nak pindah mane ni?
W : rumah kebajikan..*sambil gelak gelak*
A : hadoyyy..! sabau jela..huhu

gitu ler..xpenah nak serius..ade jek..suke sgt die camtu kannnnnn!

cite tadi tu selingan je..buat pencuci mate korang je..
tujuan update belog ni sebab nak bgtau kat korang satu berita..

Pengumuman!!

kepada sesiapa yang berminat nak bekerja sebagai guru tadika atau bekerja di taska,
bolehla inform kat asya dengan kadar yg segera yew..

lokasi : Presint 11,Putrajaya
kemudahan : makanan & tmpat tinggal disediakan..

sesape yg berminat,lehla tinggalkan komen kat entry ni ye..nt asya inform semule..
xpon pm je asya kat FB..
search Asyazain.. :)

*btw,ni kwn asya yg mintak tlg carikan org..ade rezeki,ade la ye..gud luck.. :) *


gudnyte kawan kawan belog! :)



Wednesday, October 13, 2010

update contestant ! :)



time kaseh banyak banyak pada korang sume yg dah join contest "Gojes wif Shawl" tuh..
time kaseh sangat sangat..
ingatkan xde sambutan..hikhik

asya dah update gamba gamba peserta tu smua..
sape sape yg ade fb,lehla tgk kat sini..

kat blog pon da update..

sape sape nk nak join mari cepat mari cepat!
peluang masih dibuka..wakaakka

nanti update lagik.. :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...