Instagram

Tuesday, November 30, 2010

betul ke tipu? hehe

semalam kan ade orang anta message ni kat inbox fb asya..

klik untuk tumbesaran perut..

NI MESTI SAJE SAJE JE KAN..NAK TIPU LA TU..MEMANGLA TERUJA DAPAT MESSAGE CEMGINI..TEROS LAJU LAJU EMAIL KAT DIE..NAK TENGOK APE DIE CAKAP..HUYOOO..TAK SAMPAI 5 MINIT DIE BALAS..DIE ANTA NI PLAK KAT EMAIL..


WAH! LAGI LA TERUJA KAN..SIAP NAK SURUH ISI BORANG LAGI..TEHEHE

DIE ANTA NI PLAK!



WAH..SIAP ANTA AWARD PAYMENT FORM LAGI..AMBOI AMBOI AMBOI..MURAHNYE HATI NAK BG i £450,000 Great Britain Pounds..KALAU DLM RM DH JADI RM 2 210535.00..HEYY,JUTAWAN OKE KALAU BETOL i DAPAT! AHAHAA


HAAAAA..KORANG RASE BETUL KE TIPU? ASYA RASE MEMANG MACAM TIPU JEK! AHAAHHAAHAAA

xpaham..tetibe die kate menang..bile mase tah masuk contest die..haiyoo..!



mengade ngade sekejap boleh?

aritu x habes lagi nak menayang adiah konvo..masenye dah tiba..terimelah..
[pangg sekali utk asya..xbaik taw menunjuk nunjuk..nak bg tengok xpe..]

 ni bukan adiah..tapi ni tuan hadiah..

motip sebenar bukan nak menunjuk nunjuk..lagipon bukan dapat hadiah sampai 4 lori pon..hanye utk menghargai pemberian dari kawan kawan..sayang korang! :)



hadiah pemberian Zidane si anak murid tersayang dan Icha si adek tersayang :)

bunga ros pink yg comey :)


pemberian zana budak nakal :)


pemberian suraya si chubby :)


pemberian si wana manja :)


pemberian mama :)

 dari Kak Nini..rakan sekerja di SK Bandar Baru Sg.Buloh..



 pemberian abah tersayangg.. :)

terime kaseh daun keladi semua..kalau asya sambung degree nanti,time konvo bg la adiah lain pulak..kete sbijik ke..umah sbuah ke..haaa..xkesah mahal ke terlampau mahal ke..janji nak pink..huahuahuahua

oh ye..sekarang FB kat Google Chrome saye pon dah pink..hoyeah! suke sangat! :)

biasela orang jakun..mende sikit punye hal pon nak cite gak kat belog..hihihi

nanti update lagik..babai semua..
muahhx ! 
[untuk pompuan sahaja..arap maklom! ]

Adab memotong kuku..

Di pagi yang mulia ini,meh nak share sket adab adab memOtong kuku..
sharing is caring kan? :)


klik pada gambar kalau nak gamba jadi besar gedabak.. :)
[click the picture for larger image..]

potong kuku gune pemotong kuku ye..bukan pisau ataupon gunting mahupon tOp gun!


sape yang tak kenal pengetip kuku ni bolehla usha usha gambar ni..
xnampak lagi sile klik pastu zoom sampai sebesar alam..

ingat ye..potong kuku ikut urutan..ikut sunnah nabi.. :)

potong kuku tu bia sentiase dalam keadaan bersih..nak makan pon senang hati je tgk jari tu comel comel kan..jangan kuku sampai hitam hitam,nak makan pon yewkkkk!
pandai pandai la pk sendri ye..tehehe..


:)

Sunday, November 28, 2010

my big big day.. :)

cerita yang akan diceritakan xdela basi sangat..suam suam nak basi je..arap maklom ye..hehe

kali ni nak post tentang Hari Konvokesyen asya aritu..lame sangat dh peram dalam laptOp top top ni haaa..menggigil dh tangan ni nak cite kat belog..cume mase sangat2 menjelesi kite..achewah..

kos asya grade ari isnin..22hb..sesi pagi..
kesimpulannye..kami sangat hepy sbb masing masing dah lame xjumpe..
jumpe ari konvo tuh,masing masing dah lain..sume makin cantik..i like! 
[tanda tanda awal nak jd lesbian mula kelihatan]

malas la taip panjang panjang..nanti korang malas nak bace..ye x? 
jom tgk gamba jela ye..mari ! 


see..sempat ok tunjuk gg besar tuh..naib canselor suke tanye banyak2 taw..susah i nak pose kat photographer sbb kene jage gg..wakakka

tetamu VVIP saya.. ;)
sume haruslah pink yew.. :P
adik lagi sorang xboley datang sbb die nak SPM.. :(

asya sempat kejar head programe course kami..Cekgu Wahid.. ;)

lecturer Falsafah Pendidikan saya.. ;)

bersama abah tersayang :)

mama tersayang :)



bersama bekas anak murid mase mengajar kat SK Bandar Baru Sg.Buluh dulu..
Kak Nini & Zidane..rindu Zidane..sanggup datang jumpe teacher asya..sangat sweet :)




geng cinta mati :)


posing dengan zana :)


dengan zana lagik.. :)






kenangan bersama Ahmad Zafrin Zidane..
sayangg zidane sbb bagi teacher bunge besar ngan bear..tehehe


ni koleksi hadiah yang asya dapat mase hari konvo tuh..hoyeah..time kaseh banyak banyak pada semua yang ingat asya,sudi berkawan ngan asya..asya hargai korang sangat sangat! lebiu ketat ketat ! :)

oh ye..sume contestant yg dh join contest asya tuh sehingga hari ni 28hb Nov,asya dh siap update kat sini..sile la cek takot2 name korang xde..mate asya ni sepet kadang kadang xperasan..sory! hehe
kalau name korang xde,inform je kat bahagian komen entry ni k syg.. :) 
p/s : banyak lagi gamba tapi malas upload sebab takot korang muntah berdarah nak tengok semua..al maklOmla teman ni gile kamera..wakakaka

bye!



Saturday, November 27, 2010

takziah..

takziah kepada sahabat baik asya atas pemergian ayahandanya pagi tadi..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang orang yg beriman..Amin..

sedihnye xdapat ada sama sama ngan wana..xdapat peluk die..xdapat bagi die semangat,kekuatan..
kalau la boleh terbang sekarang..hurmm.. ;(

bye

Friday, November 26, 2010

“Stop Child Abuse!”


Sejak kebelakangan ni,anda anda semua perasan tak? ade je setiap hari berita dekat surat khabar,televisyen dan blog tentang kes penderaan kanak kanak..makin hari makin teruk..makin hari makin dahsyat kes kes ni..

''Penderaan kanak-kanak di negara ini menunjukkan angka membimbangkan apabila statistik mendedahkan kira-kira tujuh kanak-kanak dilaporkan menjadi mangsa dera setiap hari di negara ini.Jabatan Kebajikan Malaysia (JKM) juga turut menunjukkan statistik penderaan kanak-kanak di negara ini semakin meningkat setiap tahun sehingga mencecah pertambahan 700 kes seperti dilaporkan antara 2006 hingga 2008.



Pada 2008 saja, sebanyak 2,780 kes penderaan kanak-kanak di negara ini dilaporkan dan didapati kes dera paling biasa yang berlaku terhadap kanak-kanak di Malaysia adalah pengabaian.Selain 952 kes membabitkan pengabaian kanak-kanak, statistik turut mendedahkan 863 kes penderaan fizikal, penderaan seksual (733 kes) manakala 58 kes lagi terdiri bayi yang ditinggalkan.




Paling menyedihkan, statistik menunjukkan satu daripada dua kanak-kanak yang dilaporkan menjadi mangsa deraan sepanjang 2008 sebenarnya didera oleh ibu bapa mereka sendiri, apabila 772 kes membabitkan ibu manakala 494 dilakukan oleh bapa.''


sumber petikan : Harian Metro 






Sehubungan dengan itu, Tabung Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (Unicef) Malaysia telah mengambil inisiatif untuk menghentikan penderaan terhadap kanak kanak dengan melancarkan kempen 
‘Get On Board-Raise Your Hand. Stop Child Abuse Now! ’. Mereka menyeru kepada semua masyarakat bersama-sama membantu mereka dalam menangani masalah ini. 






korang semua suke ke tengok kanak-kanak diikat dengan tali,dicucuh dengan puntung rokok,disepak,diterajang sesuka hati korang..korang sampai hati ke dengar budak budak tu menangis? korang boleh ke tengok budak budak tu terluka..sentiasa berada dalam ketakutan? kalau korang tak mau tu semua terjadi,jom ramai ramai sertai kempen ni..jom ramai ramai menyokong kempen hentikan penderaan terhadap kanak-kanak ni! 


klik je dekat pic bawah ni utk join kempen "Stop Child Abuse!" sekarang..





unicef

INFO EXTRA : 
 Jom Sertai Kami merupakan "kempen rakyat" anjuran UNICEF untuk mendedahkan rakyat Malaysia kepada pengetahuan, pemahaman dan sumber untuk menghentikan penderaan kanak-kanak. Kempen yang digerakkan secara digital ini julung-julung kali diadakan oleh UNICEF di rantau ini, bertujuan untuk menggabungkan 100,000 penyokong untuk turut serta dalam usaha menangani penderaan kanak-kanak. Kami berharap rakyat Malaysia akan menerima kempen ini sebagai kempen mereka sendiri serta menyokong dan menggalakkannya dengan cara mereka sendiri supaya setiap kanak-kanak di Malaysia dapat menjalani zaman kanak-kanak yang selamat serta bebas daripada bahaya.

klik sini untuk mendaftar untuk Kempen Jom Sertai Kami anjuran UNICEF! ;)



oh ye..untuk sesiapa yang mempunyai maklumat tentang kes penderaan,sila la ringankan tangan anda untuk menelefon ke talian 15999 untuk aduan..;)

asyazain dah join the board,korang bile lagi? xreti reti ke? 
cepat klik sini !






JANGAN JADIKAN KANAK-KANAK SEBAGAI TEMPAT MELEPASKAN GERAM ANDA! MEREKA JUGA ADA PERASAAN! JANGAN SAMPAI DAH NAMPAK MAYAT DEPAN MATA BARU NAK MENYESAL! 


p/s : merah tandanya marah taw! 


Wednesday, November 24, 2010

Berita Hairan contest " Gojes wif Shawl "


asya dapat laporan bahawa ramai yang tertanya tanya bile nak umumkan pemenang contest ni..ni mesti xbace berita sensasi aritu ni..untuk pengetahuan korang korang sume,asya dah lanjutkan usia tarikh tutup contest ni iaitu pada 
12 Dis 2010..diulang ye..12 Disember 2010..

haaaa..so lepas ni sape2 yg sedih2 xdapat masuk contest tu sile la cipta harapan baru untuk menang..adiah dah ade yew! :)

cepat2 sementare masih belom terlambat..;)

tengkiu kepade 93 contestant yg bg kerjasame yg baik pade asya..sayang korang! :)



bye! :D

Monday, November 22, 2010

update sekerat..





*gamba xde motip..harap maklom..*


huyooo..lame gilee ok x online..
lame gile jugak x update belog..
rinduu gile..sume nak gile..tehehe

asya sibuk menguruskan hal konvo..
arini baru konvo..hoyehhhhhhhh..
tamat sudah pengajianku di Unisel terchenta..hek hek hek

ni baru balik konvo setelah seminggu merantau di negeri orang..
tak saba mau upload gamba..
mau appreciate sume adiah2 korang..
time kaseh pade sume yang wish..
tengkiuuuuuuuu :)

esok luse baru boleh upload sebab xpuas lagi nak bergamba..boleh? :P 
bye!








Monday, November 15, 2010

koleksi tutorial pemakaian shawl gorgeous :)

Salam and hye all :)


hari ni asya rajin sangat sangat nak update tentang cara pemakaian shawl shawl yang ade kat pasaran ni sekarang..biase la..fesyen shawl ni dah macam macam kan..
kadang kadang sampai tak terkejar..hehehe
asya suke sangat bile tengok orang pakai shawl..macam macam style..macam macam fesyen..sume cantik cantik..so,saje saje la google tutorial how to wear a shawl..mari mari tengok ape yg asya jumpe..sharing is caring kannnnnnnn..meh meh.. :)


style 1 : tutorial memakai beaded shawl :)

senang kan yang ni..cepat pegi beli shawl tu..hehe


style 2 : tutorial pemakaian shawl gypsy..
yang ade mcm anting anting tuh..sangat comel ;)

tutorial ni dibuat oleh ayun ayunar..
boleh jugak on9 shopping kat blogshop die ye..
sume gojes gojes.. :)

style 3 : tutorial pakai shawl with headband & accessories ;)

ayun ni sangat kreatif ok..macam2 gaye die buat.. :)


style 4 : tutorial ala ala arab / ct style :)
sape sape rase nak feeling2 jadi dato' ct lehla try style ni..senang je.. :)



style 5 : style Hana Tajima :)
sape sape xkenal die,lehla pegi kat sini..
sure korang suke :)

Hana Tajima tu name org ni..die designer..diela model..cun kan? seriously sangat sangat sukekan style Hana Tajima ni.. :)


style 6: tutorial by Hana Tajima for
 Loose pashmina style :)



ni pic die pakai loose pashmina style :)


Hana tu yg belah kanan ni..comel kan die? :)


cun kan? cun kan? :)


haa..dah ade tutorial ni,ape lagi..jomla try..hehe
xsalah berfesyen selagi ia menutup aurat kite kan.. ;)


''Be Gojes wif Shawl yaw" 
:)


bye 



Thursday, November 11, 2010

xyah hipokrit la kan..

cewah..tajuk nak hangat je kan..padahal..hangit..
jangan abaikan tajuk sebab mmg nak cerita pasal tajuk tu sket sket la..
tapi bukan nak ngumpat malam malam jumaat ni..cume nak cite sket je..ngumpat diri sendiri...muehehehhee

mulot adelah berminyak kerana faktor makan kenduri umah jiran..

sebelom ni kalo post entry gamba bukan main ayu lagi kan..duduk bersimpuh je..xde terkangkang bagai nak koyak seluar..xde kan..senyum pon ala ala je kan..xde sampai nak nampak gigi geraham tuh..nak peace pon kadang kadang je..xde kan yg nampak macam xsenonoh kan..semua mcm gud gud je kan..pandai kan belakon..hipokrit kelas satu ok..waakkakakakaaa

kali ni rase mcm nak bg korang tgk muke x semenggah la pulak kan..asek nak bg tgk muke control cun je..betol x? hek hek hek

mari scrol sampai lelah..
....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaaaaa!

ni still ade lg la muke bajet cun kan..

meh scrol lagi..bia korang lelah lagi..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
terimelah..


hambek kaw! ilang nak bajet cun..gg arnab yg kua..muahahhaa

ok la..mau kemas barang..esok mau pegi unisel uruskan hal konvo..xsaba nak jumpe kawan kawan lame..dengar cite dorang lg hot..alaa..jatuhla saham cemgini..muahahaha

em,korang yg penah konvo tuh,kalo konvo leh ke pakai kasut yg ade nmpk kaki sket kat depan tu ek? ke mmg nak kene pakai full punye? maklumla..i xpenah konvo..mmgla batak sikit..sile beri tunjuk ajar..kikiki..baru je beli kasut ni..tp mcm xley gune je utk konvo..kene beli yg laen la nmpknye..menjeling sakan la mama nanti..huahauaahaua

macam ni boleh ke? xpakai lagi..
tapi mcm kene beli kasot lagi..mmg kene rotan ngan mak la pasnih..hauahuaaha

ok la..nak kemas baju dulu k..doakan perjalanan asya pegi balik esok yew..korang pon jage diri taw! bye sayang sayang semua! :)



Tanda lelaki sayang wanita :)

salam..hye polower..hye silent readers..bye stalker..teheehe

kali ni update sket je..
td jumpe video neh..
cam best je kannn..
meh nak share meh.. :)

sesape yg ade ehem ehem tu leh la cek..ade ke x ciri ciri lelaki tu..then,ade ke x persamaan sket sket kan..kalo da same banyak banyak tu,lehla cepat cepat ajak masuk minang..*pangg sekali*



haaa..cemane? ade x sume tu kat ehem ehem korang? kalo ade bagusla kannn..kalo xde,korang boleh la tekan butang 'NEXT' ye..muaahahhahaaa


bye!

Wednesday, November 10, 2010

nak g spital :(

gud mOning sume..arap korang sume sehat sehat gendutnye..eh silap..hendaknya..amin.. :)
korang buat ape arini? tido je ke?
ke main guli je? xpon mesti maen fb ngan belog je kan..eleley..malu malu lak nak ngaku..tehehe 

iklan jap..mari la gune shawl gypsy neh..

gamba utk stok geli geli diri sendiri..

terime kaseh kepade tukang edit gamba si ayu syg.. wink wink :)

asya nak pegi hospital ni..ngah mekap mekap sket ni pon sempat lg nak berblogging kan..
nak pegi sepital sebab nak melawat kazen asya..dokter ckp die ade jangkitan kuman dalam paru paru die..alahai siannye adik zyqa.. :(

ni baru nak pegi melawat die..arap arap ok la kan..sian die..meh doakan kesihatan adek zyqa tu ye..semoge die cepat sembuh..amin.. :)

nak siap siap mcm tepong gomak..bubye! :D


Monday, November 8, 2010

awak nakal tapi comel ok! :D

AMARAN !
sesekali buat entry jiwang wang wang xpe kan?
sesekali bg korang loye loye sket xpe kan?
hek hek hek



xde ape sangat pon nak cite..sesape yg folo blog ni tau la kan before ni asya penah g intebiu yg ala ala askar tuh kan..3 ari ok saket saket badan..jalan pon da mcm dinosur lg tu..asek asek mengadu kat encik syg tuh..die pon da bengkak bengkak telinge nak dengar..wakaka

time intebiu,die sgt supportive ok..tiap setengah jam tanye cmane cmane..nak bersembang gosip gosip pon payah..maklumla jumpe geng kan..hahaha..da abes intebiu boleh pulak die buat buat lupe nak tanye kan..kite semangat ok nak bercerita..majuk sket la kan..tunggu smpi die kol..wakakaka

da cite sume pasal intebiu,boleh je die perli perli kan..seronok ke lari 2.4 km..hoihhh..saje je kan..dah la saket kaki sume..ejek ejek lagi..wuwuwu..
pas die ejek ejek,boleh plak la tercongok depan umah,belikan ubat..weeee..sweet oke.. :)


ye..awk mmg nakal..suke sakat saye..suke buat saye marah marah..tp bile awk belikan makanan,teros saye lupe..bg la can nak marah lame lame sket..kalau sehari x sakat saya,idup awak mesti xtenteram kan? kesimpulannye,awak sangat nakal tp comel ok..kekadang la..




pssst : motip puji puji awak sbb saye nak bear baru..bear lame da nak koyak! ahahahaha..lalaalarikssssssssss!
[Sangat materialistik oke..wakakaka]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...