Instagram

Sunday, November 27, 2016

Rezeki anak takkan sama setiap orang..


Alhamdulillah..Allah swt bagi juga peluang mengandung setelah menunggu 2 tahun masa untuk berehat dan honeymoon heheheehe..

Cakap pasal honeymoon tu..mmg Allah swt tu sebaik baik perancang..memang masa yg Allah swt bagi 2 tahun tu mmg kami manfaatkan dengan berjalan je..enjoy la puas2 masa tu..rasa nak g tgk movie sampai pagi..pegi laaa..rase nk g karoke,pegi laaa..suke hati ko la..rase nk g main roller coaster..haa pack baju g jela..semua dah halal kan...ikut lahh nk buat ape..hehehe..buatlah sampai puas..sbb skrg dah ade baby mmg main baby jela keje kami berdua 😂 tehehehe

Dalam masa 2 tahun tu..memang ramai yg tanya itu ini..biasela mulut mulut longkang ada di mana mana..lagi lagi bila kita bekerja dengan orang ramai..bila jumpa je..mesti tanya..tak de isi lagi ke? Hehe..ada yang jenis cakap lepas..ada yang jenis baik..mendoakan kita cepat cepat mengandung..moga Allah swt sentiasa merahmati orang orang itu..Amin..

Ada yang sedekahkan buah zuriat dari Mekah..ada juga yg doakan masa pergi umrah..selain tu memang amalkan supplement jugak..Alhamdulillah berkat doa dari semua..ikhtiar..November 2015 dah start mengandung..

Perjalanan semasa proses sebulan hingga 9 bulan tu Alhamdulillah Allah permudahkan..biaselah bertapa kat KK tu kan..menunggu..check up bulanan..heheheehe..kadang2 penat jugak menunggu tu..tapi sabo jela..hehehe..

So kepada pasangan yg belum dikurniakan anak..jangan risau..jangan sedih sedih..pedulikan ape org kata..manfaatkan masa yg ada dengan pasangan kita tu elok elok..isi la dengan perkara berfaedah..masa tu akan tiba..lambat atau cepat je..jgn putus asa..jangan cepat mengalah..ikhtiar tu jangan lupa..jangan nak guna konsep redha je..tapi takmau usaha..no no no..hehe

Nanti next entry kite cite tentang mengidam ye..haha..tungguuu.

Best pulak baca tazkirah ni..meh share sekali hehehe

Jika tiada rezeki anak,mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak yang liar. 

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Jika tiada rezeki wang ringgit,mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga harta dunia.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Jika tiada rezeki kereta mewah,mungkin diberikan rezeki kenderaan 
yang jarang menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar kerosakan yang mahal.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik
dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman
dan terjaga segala.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Jika tiada rezeki jodoh,mungkin diberikan rezeki umur 
ibu bapa yang panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti sepenuhnya pada orang tua.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak dijangka.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

Bersabar. Bersyukur. Berusaha. Berdoa.
Bertawakal.
Hanya Dia, Allah Yang Maha Adil

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖





notakaki : anak tido baru mak boleh update belog..plus dah start cuti sekolah,ade la sikit masa nak curi curi hapdate belog hehehehee okay tata.

1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...