Instagram

Friday, September 19, 2014

Review by Asyazain : Tasik Raban Resort, Lenggong, Perak

Assalamualaikummm semuaaaa :D

okey kali ni nak Review sikit tempat best,menarik dan sangat menenangkan minda..by the way,macam mana asya boleh sampai ke sini tu ceritanya kawan yang cadangkan tempat ni.. kebetulannye kami nak menghadiri majlis perkahwinan BFF asya hari tu..hehehe

Pergi dengan family..meh nak tunjuk sikit tempat ni.. best untuk org yg nak release tension ye..hihihihi

Kami menginap di Tasik Raban Resort..


Gambar dr Google


Senarai harga untuk stay kat sana boleh rujuk pic di bawah :



Pemandangan indah pagi pagi kat sini..bukak je mata tengok view berkabus..alahai..indahnya ciptaan Allah swt :')


view dari balkoni chalet kami..waktu malam sejuk sangat..duduk tengah gunung ganang..keliling tasik..hehehe..


belah kiri chalet ade pemandangan jambatan tu..lawa malam malam taw..hehehe..tapi kat sini line internetnye non hadoooo..jadi kami kene g Pekan baru line lajuuuuu...hihihi..takpelah..namenye nak cari kesunyian kota kan..hehehe



antara pic chalet dari Google..sebab kami eksaited sampai terlupa nak snap picture sekitar..hehehe..



chalet pertama tulah yang kami duduk aritu..kikiki..nasib ade gamba google.. :P



Gambar sebelum balik.hihihi


kat Resort ni korang boleh berbasikal keliling Resort..melalui tepian tasik tu..pastu boleh ke tepi tasik nak makan makanan org Raban..hehehe..pakcik kat kedai makan tu cakap,pelancong boleh datang kat jety tu pastu sewa bot pegi jalan jalan taw..kalau tak nak naik bot,boleh sewa basikal air tu..ala ala nak becinte semule..sambil kayuh basikal boleh tgk pemandangan gunung ganang yang cantik tu..

serius tempat ni sangat menenangkan jiwa.. :)


oh ye..sebelum masuk simpang ke Resort Tasik Raban tu korang akan jumpa kedai tepi jalan jual Ikan Pekasam Tasik Raban..wuuuuu...sedap..jangan lupe beli okeyy..pasti teringat..hihi


kedai ni ye...hehehe..area Kampung Kelantan kalau tak silap nama dia..

Credit pic to : here 

okey sampai sini jela ye..banyak lg tempat menarik tapi tak sempat nak share..InsyaAllah next entry ye...babai. :D



1 comment:

herry zainudin said...

Cantik permandangan tempat ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...